Birçok kişi tarafından rahibeler neden evlenmez sorusu merak edilir. Rahibe bir kadını neden evlenemediği birçok kulenin dikkatini çeker. Bu nedenle bu konu hakkında araştırma yapan kişi sayısı oldukça fazladır. Rahibeler kendilerini Mesih’in gelini olarak tanıtan kişilerdir. Bu nedenle rahibeler bu benimseme ile hayatlarını sürdürürler. Fakat rahibelerin neden tam olarak evlenemediği de oldukça merak edilen bir konudur.

Rahibelerin yanı sıra katolik rahipler, kesişler, din kardeşleri de evlenemezler. Rahibeler evlilik konusunda tam olarak katı olmasalar da genellikle evlenmek istemezler. Bunun iki farklı sebebi bulunur. Bunlardan birisi rahibelerin kendilerini din kardeşliği üzerine yoğunlaştırılmasıdır. Aynı zamanda rahipler de kendilerini din kardeşliği üzerine yoğunlaştırmıştır. Bu nedenle rahipler ve rahibeler evlenmeye oldukça uzak kişilerdir.

Rahibelerin Tanrı aşkı oldukça yüksek olduğu için hayatlarına Tanrı aşkı ile devam etmek isterler. Tanrı aşkı oldukça yüksek olan rahibeler yaptıkları her şeyin Tanrı aşkı kadar değerli olmayacağını düşündükleri için evlenmeye uzak kişilerdir. Sahip oldukları her şeyi Tanrı ile yakınlaştıran rahibeler her şeyin kendilerine Tanrıdan hediye olduğunu düşünürler. Bu düşünce yapısında olan rahibeler cinsel hayattan ve romantik aşktan uzak dururlar.

En ünlü rahibe Teresa;

Rahibe Teresa 1910 – 1997
Azize ilan edilişi Vatikan 2016
Nereli Arnavut
Evlendi mi? Hayır

İçindekiler;

Rahibeler Evlenir Mi?

 

Rahibeler hakkında merak edilen konular oldukça fazladır. Birçok kişi tarafından Rahibeler evlenir mi? Sorusu da merak edilir. Rahibeler evlilik konusunda katı olmasa da genel olarak evliliğe uzak kişilerdir. Bunların nedenleri ise şu şekildedir:

  • Rahibeler kendilerini Tanrıya adadıkları için evlenmekten uzak kalırlar.
  • Her şeyin Tanrı düzen olduğunu ve her şeyin kendilerini Tanrıdan hediye olarak verildiğini düşünürler.
  • Cinsel aşk ve romantik aşk kendilerini Tanrıdan uzaklaştırabilir gibi bir düşünceye sahip oldukları için evlilikten uzak dururlar.
  • Rahibeler evlendiklerinde özgürlüğünün kısıtlanacağını düşünürler. Bu nedenle özgürlüğünü kısıtlanmaması için evliliğe uzak kalırlar.

Rahipler Evlenebilir Mi?

Rahibelerin yanı sıra rahiplerin de evlenip evlenemeyeceği birçok kişi tarafından merak edilir Bu nedenle birçok kişi tarafından Rahipler evlenebilir mi? Sorusu araştırılır. Rahipler de rahibeler gibi kendilerini evlilikten uzak tutan kişilerdir rahiplerin evlenip evlenemeyeceği Ortadosluk’a ve Katolik’te değişiklik gösterir. Ortadosluk’a göre kesişler piskoposlar patrikler evlenemez. Fakat Ortadosluk’ta papazlar evlenebilir.  Katolik’te ise papazlarla evlenemez. Katoliklerin düşünceye yapısına göre ergenlik çağına giren kişiler yılda bir günah çıkartmak durumunda kalırlar.  Bu nedenle Katolik’te rahipler de evlenemez rahip olmayan kişiler de evlendiklerinde tekrar boşanamazlar.

Papazlar Neden Evlenmez?

Papazlar evlenme yasağı olan kişilerdir. Katoliklere ve ortaklara göre farklı inanışlar bulunur. Ortodokslara göre papazların evlenmesinde herhangi bir sorun yoktur. Fakat Katolikler papazların evlenmesine müsaade etmez. Katoliklerin inancına göre ergenlik çağına giren kişiler yılda bir günah çıkarmalıdır. Bu nedenle Papazlar neden evlenmez sorusunun cevabını bulabilmek de oldukça kolaydır. Tanrı ile saf bir bağ oluşturmayı hedefleyen Katolikler cinsel hayattan uzak durulması için evlenmeyi yasaklar. Böylelikle papazların cinsel hayattan uzak saf ve temiz bir hayat yaşaması sağlanır. Bu da tanrı ile olan bağın saf ve temiz kalmasını sağlar.

Katolik Rahipler Neden Evlenmez?

Katoliklere göre rahipler evlenemezler. Bu nedenle birçok kişi tarafından Katolik rahipler neden evlenmez sorusu araştırılır. Katolik kilisesinde rahip olarak görev almak isteyen kişilerin bekaret andı yapmaları gerekir. Yani bu yemine göre Katolik kilisesinde görev almak isteyen rahiplerin evlenmemesi ve cinsel hayatlarının olmaması gerekir. Evlenme yasağının olmasının nedeni ise Tanrı ile rahip arasında saf bir bağın oluşmasıdır. Tanrı ile rahibe arasında saf bağ olmasını sağlamak için Katoliklerde rahiplerin evlenmesi yasaktır.

Rahiplerin Cinsel Hayatı

Rahipler Katoliklere göre evlenme yasağı olan kişilerdir. Bu nedenle Rahiplerin cinsel hayatı olmaz. Çünkü Katolik kilisesinde rahip olmak isteyen kişiler ilk olarak bekaret andı  yaparlar. Bekaret andtında yapmayan kişilerin Katolik kilisesinde rahip olması mümkün değildir. Bu nedenle rahiplerin herhangi bir cinsel hayatı mevcut değildir cinsel hayatın bulunmamasının nedeni ise Tanrı ile rahip arasında olan bağın saf kalmasıdır. Temiz bir bağ ile Tanrıya bağlanmak isteyen rahiplerin cinsel hayattan uzak durması gerekir.

Rahibeler Cinsel İlişkiye Girebilir Mi?

Rahibelerin cinsel ilişkiye girip girmediği birçok kişi tarafından merak edilir. Bu nedenle Rahibeler cinsel ilişkiye girebilir mi? Sorusu merak edilir. Katolik rahibelerin cinsel yaşamdan tamamı ile uzaklaşması gerekir. Bu nedenle rahibelerin cinsel ilişkiye girmesi yasaklanmıştır.

Papazlar Evlenir Mi?

Papazlarınla evlenip evlenmeyeceği Ortodokslara ve Katoliklere göre değişiklik gösterir birçok kişi Papazlar evlenir mi? Sorusunu araştırarak bu konuyu açıklık getirmek ister. Papazların Ortodokslara  göre evlenmesinde herhangi bir sorun yoktur. Fakat Katoliklere göre papazlar evlenemezler. Papazlar evlendiklerinde Tanrı ile olan Bağları saf kalmayacağı için Katolikler papazların evlenmesini yasaklamıştır. Katolik kilisesinde görev alınacak olan papazların bekaret andı etmesi gerekir. Bu nedenle evlilikleri kesinlikle yasaktır.

Kesişler Neden Evlenmez?

Kesişler neden evlenmez? Sorusu birçok kişi tarafından merak edilir. Kesişler Ortodokslara ve Katoliklere göre evlenmesi yasak olan kişilerdir. Bu kişilerin evlenmesinin yasak olmasının nedeni ise Tanrı ile olan bağların tamamen saf kalmasını sağlamaktır. Cinsel ilişki Tanrı ile olan bağ kirleneceği için kesişlerin evlenmesi yasaktır.

Editör: Resul AKA