Nike barkod sorgulama hem spor ayakkabılar hem de eşofmanlar için yapılması gereken işlemlerden biridir. Mont gibi ürünler satın alırken de orijinallik sorgulama işlemi yapılması gerekir. Nike markası dünyanın önde gelen markalarından biridir. İster hediye olarak alın isterseniz kendi kullanımınız için satın alın fark etmeksizin mutlaka orijinal ürün satın aldığınızdan emin olmanız gerekir. Orijinal bir ürün satın alma aşamasında da çok yüksek bedeller ödenmesi gerekebilir.

Pahalı bir marka olduğu için de kişiler ne tür ürün satın aldığını bilmek ister. Böyle durumlarda orijinalliği mutlaka sorgulama gereksinimi ortaya çıkar. Nike markasının satışa sunduğu tüm ürünler orijinal olsa da kişiler farklı mağazalardan ya da internetten satın aldıkları ürünleri yine de test etme gereksinimi duymaktadır. Piyasada bulunan birçok yan sanayi ürününe çok yüksek fiyatlar ödemek yerine kontrollü alışveriş her zaman bilinçli tüketici olmanın en önemli adımlarından biridir.

İçindekiler;

Nike Ayakkabı Orijinallik Sorgulama Nasıl Yapılır?

Satın aldığınız bir ürünün orijinal olup olmadığını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Bunun için de Nike orijinallik sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulama işlemini gerçekleştirmek için birkaç farklı yöntemden bahsetmek mümkün olur. En önemli yöntemler arasında ise şunları saymak mümkün olabilir:

  • Nike’nin resmi web sitesini kullanabilirsiniz. Ürünün seri numarasını ya da Stok Tutma Birimi numarasını kullanarak bu ürünün orijinal olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
  • Nike SNKRS uygulamasından da yararlanılabilir. Bu uygulama ürünlerin orijinal olup olmadığını sorgulamanıza yardımcı olmaktadır. Barkodu tarayın veya seri numarasını yazın. Sorgulamayı gerçekleştirin.
  • Yetkili satıcılar ve mağazalara da başvurabilirsiniz. Ürünü satın aldığınız yerin resmi bayi olduğundan emin olmalısınız.
  • Ambalajı incelemek de son derece önemlidir. Orijinal ürünler genel olarak oldukça kaliteli ambalajlarda gönderilir. Eğer ambalajda herhangi bir anormal durum seziyorsanız böyle durumlarda satıcınız ile iletişime geçebilirsiniz.
  • Satın alma kaynağını araştırmanız gerekiyor. Eğer ürün çok düşük fiyatlı ise ya da şüpheli kaynaklardan satışı yapılıyor ise satın almamaya özen göstermek gerekir.

Bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak satın aldığınız ürünün orijinal olup olmadığını daha kolay şekilde anlayabilirsiniz.

Nike QR Okutunca Ne Olur?

Günümüzde orijinal ürünler satın almak son derece önemlidir. Yüksek meblağlar ödenen bu ürünlerin sahte olması hem sağlık hem de bütçe açısından birtakım olumsuzluklar ortaya çıkarır. Nike markasının da ürünlerini satın aldığınızda mutlaka ürünün orijinal olup olmamasını dikkate almanız gerekiyor. Böyle durumlarda Nike barkod sorgulama için mutlaka kişilerin QR kodu bilmesi gerekir. QR kodlar ürünlerin orijinal olup olmadığnı sorgulamaya yardımcı olmaktadır. Bu kod sayesinde şu bilgilere ulaşabilirsiniz:

  • QR kod taratıldığında kullanıcı sahte ürünler satın alma riskini en aza indirir.
  • Ürünün genel bilgilerini daha kolay öğrenir.
  • Ürünün kampanyada olup olmadığını öğrenebilir. Hangi koleksiyona dahil olduğunu öğrenir.
  • Kullanım kılavuzu ve bakım talimatı gibi detayları yine öğrenme imkânı bulabilir.

Bu tarz bilgilere ulaşabilmek için Nike orijinallik sorgulama yapılması her bilinçli kullanıcının dikkat etmesi gereken hususlar arasında yer almaktadır.

Orijinal Nike Ayakkabı Nasıl Anlaşılır?

Orijinal ürünler kendini belirli özellikleri ile belli eder. Bazen ambalajından bazen de diğer diğer özellikleri dikkate alınarak bir ürünün sahte olup olmadığını anlamak mümkün olur. Orijinal olup olmadığını anlamanın en kestirme yolu ürünün barkodunu okutmaktır. Her ne kadar sahtesi orijinaline çok yakın kalitede yapılmış olsa da barkod okutmak bu ürünün temel özellikleri hakkında sizlere net bilgiler verir. Nike barkod sorgulaması yaptığınızda sahte ürünle ilgili bilgi alamazken diğer ürünlerde yeterli bilgiler sizlere sunulmaktadır.

Editör: Resul AKA