Milli Savunma Üniversitesi'nin 2024 yılı için Askeri Öğrenci Belirleme süreci devam ediyor. ÖSYM tarafından yapılan 2024 MSÜ sınavı sonrasında adaylar, harp okulları ve astsubay meslek yüksekokulları için tercihlerini 10 Mayıs'a kadar yaptılar. Adaylar, MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak araştırıyor, MSÜ tercih sonuçları nasıl öğreniliyor sorguluyor. Peki, MSÜ 2. seçim aşamaları nedir?

MSÜ TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MSÜ tercih sonuçları için gözler Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığında. MSÜ tercih sonuçları için kesin bir tarih verilmedi. Fakat önceki yıllarda açıklanma tarihlerine bakılarak haziran ayı başlarında açıklanması bekleniyor. 

MSÜ TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR? 

MSÜ tercih sonucunuzu personeltemin.msb.gov.tr adresinden e-Devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra Tercihlerim menüsü altından öğrenebileceksiniz. 

MSÜ tercih sonuçları sorgulamak için tıklayınız

MSÜ 2. SEÇİM AŞAMALARI

MSÜ tercih sonuçlarının açıklanması ardından tercihlerini kazanan adaylar, 2. seçim aşamasına çağrılacak. Tercih sonuçları ile birlikte 2024 MSÜ 2. seçim aşaması takvimi belli olacak. İkinci aşama sırasıyla şöyle;

1- Evrak kontrolü
2- Fiziki değerlendirme
3- Kişilik değerlendirme testi
4- Fiziki yeterlilik testi
5- Mülakat

Editör: Resul AKA