Cataflam 50 mg tablet olarak satışa sunulan bir ilaçtır. Diklofenak potasyum içermesi sebebi ile farklı rahatsızlıkların ve iltihaplanmaların tedavisinde kullanılabilir. Bir paket içerisinde 20 tane kaplı tablet bulunur ve reçete edilen doza sadık kalarak tüketilmesi önerilir.

İçindekiler;

Cataflam Nedir?

Cataflam etken maddesi diklofenak potasyumdur. 50 mg tablet içerisindeki bu etken maddenin oranı da 50 mg’dır. Yardımcı maddeleri bir hayli fazla olan bu ilacı kullanırken dikkat etmek gerekir. Bu ilaç ile farklı ilaçlar kullanılacak ise mutlaka doktor tarafından düzenleme yapılması gerekir. Örneğin kalp ilaçları, böbrek ilaçları ve gebelik var ise gebeliğe dair vitamin ve mineraller gibi takviye ilaçlar birlikte planlamalıdır.

Cataflam etken maddesine eşlik eden birçok madde olmasına karşın etken maddesi ön planda bulunur.  Özellikle eklem ağrısı gibi sorunlar karşısında tedavi amacı ile kullanılan bu ilaç kireçlenme problemlerine iyi gelmektedir. İlacı genellikle sporcular ve yaşlı bireyler kullanmakta ve süreç doktor kontrolünde yürütülmektedir.

Cataflam Fiyatı Ne Kadar?

Cataflam 2024 fiyatı 92,01 Türk lirasıdır. Mart ayı itibari ile eczanelerden 92,01 Türk lirası karşılığında alınabilmektedir. İlaç hem beyaz reçete ile alınabileceği gibi hem de reçete olmadan eczaneden alınabilmektedir. Bu fiyat 50 mg 20 tablet formatı için geçerlidir.

Cataflam Ne İşe Yarar?

Ağrı kesici olarak kullanılan ve genellikle farklı ağrıların iyileştirilmesi için tercih edilen bir ilaçtır. Eklem hastalıklarının giderilmesi ve semptomların azaltılarak hastanın rahatlatılması için de kullanılır. Örneğin spondilit gibi iltihap bazlı eklem hastalıklarının giderilmesi için bu ilaç tercih edilir. Diş ağrısı, baş ağrısı ya da regli sancısı gibi hastalıklar içinde yine Cataflam kullanılabilir.

Farklı hastalıkların tedavisinde kullanılan ve aynı zamanda ateş düşürücü olarak da tercih edilen ilaçlar grubunda yer alır. Birbirinden farklı etkileri olan genellikle girift olarak ortaya çıkan ağrı ve semptomların iyileştirilmesinde rol oynar. Dolayısı ile ilacın tek bir sebepten kullanıldığını söylemek doğru olmayacaktır. İltihaplanmaya bağlı olarak ortaya çıkan ateş ve yahut ağrı var ise bu belirtilerin azaltılması için de Cataflam tercih edilebilir. Cataflam prospektüsünün ilaç kullanmadan önce incelenmesi doktorlar tarafından da önerilmektedir.

Cataflam Ne için Kullanılır?

Bu ilaç özellikle girift olarak ortaya çıkan semptomların iyileştirilmesi için kullanılır. Örneğin iltihap problemi görülüyor ve zaman içerisinde iltihaba bağlı ağrı ya da ateş meydana geliyor ise bütün semptomların aynı anda iyileşebilmesi için baskılayıcı ve güçlü bir ilaç gerekir. Baskılayıcı ve güçlü ilaçlar grubunda yer alan Cataflam ise tam olarak bu ağrıların kesilmesi noktasında rol oynar.

Eklem iltihaplanmaları farklı sebeplerden dolayı birçok kişide görülebilmektedir. Eklemlerde iltihap meydana gelmesi için çoğunlukla yaşın ilerlemesi gerektiğine dair yanlış bir bilgi vardır. Yaştan bağımsız olarak eklemlerde iltihaplanma meydana gelebilir. Romatizmal hastalıklar ya da fıtık gibi problemler sebebiyle kişiler de iltihaplanma oluşabilir. Bu durumda tedavi amacı ile Cataflam kullanılması tavsiye edilir. Cataflam ne ilacı diye merak edenlere çoğunlukla eklem ağrısı ilacı olduğu söylenmektedir.

Cataflam Yan Etkileri Nelerdir?

Her ilacın farklı yan etkileri mevcuttur. Bazı ilaçların yan etkileri birbiriyle benzerlik gösterebilmektedir. Bu ilacı kullanırken kişiler farklı ilaç kullanmaya devam ediyorlar ise mutlaka doz ayarlamasına doktor ile yapmalıdır. İlaçlar birbiriyle tepkimeye girdiği takdirde istenmeyen yan etkiler ile karşılaşılabilir. Cataflam yan etkileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Karın ağrısı
  • Baş dönmesi
  • Baş ağrısı
  • Ciltte döküntü yaşanması
  • Midede ülser ve ülser benzeri sorunların meydana gelmesi
  • Vajinal kanama
  • Hazımsızlık sorunları
  • Kabızlık
  • Mide bulantısı
Editör: Resul AKA